Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

Rendezési terv módosítás végső dokumentációja

2021.06.17.

Rendezési terv módosítás végső dokumentációja

 


Tisztelt Lakosság!


Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Celldömölk Településszerkezeti Terve és Celldömölk Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 34/2006. (XI. 08.) önkormányzati rendelete négy részterület vonatkozásában módosításra került. A javított véleményezési dokumentáció a www.celldomolk.hu honlapon tekinthető meg.


Celldömölk Város Önkormányzata beérkező kérelmek alapján a város négy részterületére vonatkozóan teljes eljárással kezdeményezte a Településszerkezeti Terv, a Helyi Építési Szabályzat és annak mellékletét képező Szabályozási Terv módosítását. Celldömölk Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2021. (VI. 2.) számú önkormányzati rendeletében döntött  Celldömölk Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 34/2006. (XI. 8.) önkormányzati rendelet módosításáról, valamint 110/2021. (VI. 02.) számú Polgármesteri határozatban elfogadásra került a 269/2006. (XI. 08.) sz. képviselő-testületi határozattal elfogadott Településszerkezeti tervének módósítása.


Módosítással érintett területek bemutatása:


Aterület: Celldömölk Kodály Zoltán u. vége, Zalka Máté u. és Dr. Szzomraky Zoltán u. által határolt terület, Április u. vége, valamint az Építők útja és Hársfa u. sarok - a tervezett módosítás a 1093/68 hrsz-ú önkormányzati tulajdonú telek kapcsán merült fel, ahova egy vállalkozó garázssor elhelyezését tervezi. A tervezett beruházás megvalósítása a Kkö jelű építési övezet előírásai és a telek paraméterei miatt nem lehetséges, ezért a módosítás a tervezett és meglévő garázsoknak megfelelő új építési övezetet vezet be.


„B” terület: Celldömölk, Sági u. 22-26. (1281, 1280/1, 1283, 1284 hrsz.) - a módosítás célja a Spar áruház bővítésének lehetővé tétele úgy, hogy az előírt számú parkolóhely kialakítása és a településképi illeszkedés biztosítható legyen.


„C” terület: Külterület, Kismező (0355/48 hrsz) – Az érintett telken a Maipori Solar Kft. napelemes kiserőműves beruházást valósított meg. A módosítás célja a kormányrendelet előírásainak megfelelően különleges beépítésre nem szánt területbe való átsorolás a Településszerkezeti Tervben és a Szabályozási Tervben.


„D” terület: Celldömölk, Pápai u. mellett (Pityervár) – A módosítás célja a Gip-sz/3 övezet pityervári részén elhelyezkedő, jeleenleg a beépíthetőség feltételeként megállapított legkisebb telekméretet (övezetben kialakítható telekméret 80%-a) el nem érő telkek beépíthetőségének elősegítése. A módosítás csak a Szabályozási Tervet és a Helyi Építési Szabályzatot érinti.


Letölthető dokumentumok:


- Véleményezési dokumentáció


- HÉSZ rendelet módosítása és mellékletei


- TSZT módosítás, határozat és mellékletei


 


 

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb