Akadálymentes verzió
Celldömölk Város címere Celldömölk Város honlapja dizájn elem

TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00531

2021.01.12.




 


 


 


„Ság hegy szíve”


 


Projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00531


Kedvezményezett:


Celldömölk Város Önkormányzata 9500 Celldömölk, Városháza tér 1.


Szerződött támogatás összege: 25.000.380 Ft


Támogatás mértéke: 100 %


Projekt befejezési dátuma: 2022.12.23.


A projekt tartalma:


Ság hegyen lévő „Szív pince” felújításának és közösségi térré alakításának, köszönhetően méltó hely kerül kialakításra a híres Ság hegyi szőlőtermesztés és borkészítés bemutatására. A fejlesztés a Helyi Közösségfejlesztési Stratégiában megfogalmazott célok mentén valósul meg, az épület több funkció betöltésére lesz alkalmas.


A projekt kettő épület fejlesztését tartalmazza. Az úgynevezett „Szív pincében” a bemutató hely kerül kialakításra, amely beltéri közösségi térként is funkciónál majd. A pince bemutató helyiségében 10-12 fős csoportok részére programok valósíthatóak meg, melyek során az érdeklődők megismerkednek a Ság hegyi szőlőtermesztés hagyományaival. A pincéhez közvetlenül kapcsolódik a rendezvénytér, amely alkalmas lesz akár 30 fős csoport befogadására.


A területen lévő másik pincében a szociális blokk a női, férfi és az akadálymentes mosdóval, valamint egy tároló kerül kialakításra. A területen történő akadálymentes közlekedést az akadálymentesített parkoló, és a térburkolat biztosítja.


Az épületek környezetében gyümölcskertet hozunk létre őshonos magyar gyümölcsfajták, és szőlő telepítésével.


A tematikus programok mellett a celldömölki civil szervezetek számára kiváló találkozási lehetőséget nyújt a pince és környezete összejövetelek, gyűlések megtartására.


A „Szív pince” kiváló lehetőséget nyújt a helyi boros gazdáknak is, hogy megmutathassák boraikat és egyéb termékeiket a helyi közösségeknek. A pince adottságainak további kihasználása során helyi borversenyek, bemutatók kerülhetnek megtartásra.

dizájn
címer
Celldömölk

Minden jog fenntartva

Celldömölk Város Önkormányzata
9500 Celldömölk, Városh�za tér 1.
Tel.: 95 / 777-810
Fax: 95 / 420-304
E-mail: celldomolk@celldomolk.hu

készítők cellkabel peWeb